Endringer i bingoforskriftene

[ 6. april 2019 ]

Forskriftene som angår radiobingo har nylig blitt endret. Noen av reglene er et pluss for lokalradio som lever av bingo, men det er også negative sider. 

Blant annet premiene ikke overstige 10 000 kroner i en spilleomgang. Det er høyere enn tidligere. I tillegg har man nå lov til å ha en jackpot på 100 000 kroner.

Det er ikke lenger noen regler for oppbygging av gevinsten, slik at jackpoten kan være 100 000 kroner dagen etter at jackpoten har gått. Det fortalte Tore Bell fra Lotteritilsynet på Lokalradiokonferansen.

Men, det er også praktiske fordeler ved at man nå får tillatelse til å spille radiobingo i to år, mot tidligere ett år. Dette gjelder fra neste tillatelseperiode. Men, regnskap for bingoen må leveres hvert år.

En endring i forskriftene som kanskje ikke er positivt for lokalradio er at entreprenørbingo ( bingohaller ) nå får lov til å tilby online hovedspill slik at spillere kan sitte hjemme og spille bingo.

Dette kan bli en konkurrent til radiobingo med litt mer liberale regler, noe som kan gå ut over radiobingoen, mener Bell, som innrømmer at det er en forskjell i regelverket. Radiobingo må man fortsatt skrive ut bongene på før man spiller. På den annen side må de som spiller entreprenørbingo hjemme først registrere seg ved å møte opp fysisk i bingohallen.

Responsen fra salen var at økningen av jackpoten utelukkende har vært positivt og mange var svært fornøyd med samarbeidet med Lotteritilsynet.’

Radiobingo fungerer også godt i forhold til spillavhengighet, fortalte Bell. Det å spille en gang i uka trigger ikke spilleavhengighet, mente han og fortalte at på hjelpetelefonen for spilleavhengige så har de aldri mottatt noe telefon fra en som er blitt avhengig av radiobingo.

Til slutt var Bell også litt streng og fortalte at 22 av 63 lokalradioer fikk varsel om å levere regnskap etter å ha ikke levert bingoregnskap for 2018. 7 fikk pålegg om stengning hvis ikke regnskapet ble levert, til slutt hadde alle levert.