Landskonferanse 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non risus. Suspendisse lectus tortor, dignissim sit amet, adipiscing nec, ultricies sed, dolor. Cras elementum ultrices diam. Maecenas ligula massa, varius a, semper congue, euismod no, mi. Proin porttitor, orci nec nonummy molestie, enim est eleifend mi, non fermentum diam nisl sit amet erat. Duis semper. Duis arcu massa, scelerisque vitae, consequat i, pretium a, enim. Pellentesque congue. Ut in risus volutpat libero pharetra tempor. Cras vestibulum bibendum augue. Praesent egestas leo in pede. Present blandit odio eu enim. Pellentesque sed dui ut augue blandit sodales. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus og ultrices posuere cubilia Curae; Aliquam nibh. Mauris ac mauris sed pede pellentesque fermentum. Maecenas adipiscing ante non diam sodales hendrerit

09:30 - 11:00 Resepsjon

Registrering, mingling og utstillerbesøk

Registrering for deltakere, gjester, foredragsholdere og andre som ankommer torsdag. Ved registrering får deltakerne utdelt en konferansemappe med praktisk informasjon, programblad og et deltakerbevis i form av et navneskilt. Dette navneskiltet må deltakeren bære på seg under hele konferansen. Skiltet fungerer blant annet som ad­gangstegn for fagkonferanse og enkelte måltider. I lommen for navneskiltet ligger billetter til fellesmiddag og festmiddag for deltakere som har bestilt dette. Registreringen er åpen til klokken 13.00.

11:00 - 11:05 SAL A

Velkommen til landskonferansen 2023

Programkomiteens leder, Thor Magnar Thorsen åpner den 39. landskonferansen i regi av Norsk Lokalradioforbund

Thor Magnar Thorsen
11:05 - 11:15 Sal A - Plenum

Offisiell åpning av landskonferansen 2023

Landskonferansen åpnes offisielt av statssækretær i Kultur- og likestillingsdepartementet, Gry Haugsbakken fra Arbeiderpartiet

Gry Haugsbakken
11:15 - 11:35 SAL A - plenum

Status for lokalradio og veien videre

Hvor står lokalradiobransjen nå og hvor er vi på vei? Hva har Norsk Lokalradioforbund fått utrettet siste året og hvilke viktige saker står på agendaen i tiden fremover? Dette er noe av det styreleder, Aslak Sommerfelt Skretting tar opp i sin åpningstale.

Aslak Sommerfelt Skretting
11:35 - 12:30 SAL A - plenum

Mediedebatt: Hva vil politikerne med norsk lokalradiobransje?

Lokalradio har lenge etterspurt bedre innretninger på den offentlig mediestøtten, og hadde store forventninger om positive endringer når mediestøtteordningene nylig ble evaluert, og Stortinget for første gang skulle fastsette fireårige styringssignal for mediepolitikken. Lokale medier blir i den offentlige mediedebatten løftet frem som selve ryggraden i det norske mediemangfoldet, men der lokalavisene får stadige løft i offentlige subsidier og tilgodeses med over 300 millioner i mediestøtte årlig, mottar lokalradiobransjen kun marginale tilskudd til redaksjonell aktivitet.

Med bakgrunn i politiske signaler og Medietilsynets anbefaling om å opprette en dedikert redaksjonell tilskuddsordning for lokalradio hadde bransjen tillit til at politikerne endelig ville bidra til å styrke lokalradio. Til tross for tilsynets omfattende, og godt dokumenterte mediestøtterapport som konkluderte med et tydelig behov for økte bevilgninger til den redaksjonelle aktiviteten i årene som kommer, ble dette ikke fulgt opp i det videre arbeidet. I stedet kom en kunngjøring om at tilskuddsordningen for lokalradio må åpnes for flere aktører.

Som lokalavisene trenger også norske lokalradiostasjoner kontinuitet, trygghet og forsvarlige økonomiske rammer for å utvikle det redaksjonelle produktet, og for å styrke sitt bidrag til den lokalt forankrede og brede samfunnsdebatten. Det må tas politiske grep for å jevne ut konkurransevilkårene i lokale mediemarkeder, dersom lokalradio skal fortsette å fungere som viktige nyhetsformidlere og meningsbærere – men fra politisk hold er det fremdeles liten vilje til å adressere disse utfordringene.

Alle de store partiene har de siste årene etterspurt modeller for hvordan en bedre redaksjonell støtteordning for lokalradio bør se ut – nå må politikerne handle, slik at ikke lokalradioene forsvinner, og det lokale mediemangfoldet svekkes

Bekreftede paneldeltakere:
Tage Pettersen (H) mediepolitisk talsperson, Kathy Lie (Sv) mediepolitisk talsperson, Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) mediepolitisk talsperson, Gry Haugsbakken (Ap) statssekretær i kultur- og likestillingsdepartementet. Ordstyrer er Thor Magnar Thorsen, ansvarlig redaktør i Radio 102

Gry Haugsbakken
Åslaug Sem-Jakobsen
Kathy Lie
Tage Pettersen
Thor Magnar Thorsen
12:30 - 13:30 Restaurant

Lunsj

Lunsj serveres i hotellets restaurant i andre etasje.

13:30 - 14:00 SAL B - Plenum

Oppdatering og informasjon fra Medietilsynet

Medietilsynet informerer og gir svar på relevante saker knyttet til lokalradio. Blant temaene som berøres i år er tilskuddordninger, mediemangfoldsregnskap og tilsyn etter kringkastingsregelverket. Sesjonen er ved Hanne Sekkelsten som er avdelingsdirektør i Medietilsynet. Det åpnes for spørsmål fra salen på slutten av sesjonen.

Hanne Sekkelsten
14:30 - 15:15 SAL B - Plenum

Plattformer for radio og lyd – hvilke bevegelser ser vi?

Det blir stadig mer krevende å holde seg oppdatert på nye distribusjonsmetoder som følger av den rivende teknologiutviklingen og folks endrede mediebruk. En stadig større andel av den totale radiolyttingen foregår gjennom internettbasert distribusjon, som gjerne kontrolleres eller påvirkes av tredjeparter med varierende agenda. I et slikt uoversiktlig landskap, er det vanskelig å vite hvilke plattformer man bør satse på og hvilke man bør styre unna. I denne sesjonen vil produktutviklingssjef i NRK Radio, Marit Rossnes, gi deg svaret på hvorfor det er viktig å være bevisst på hvor radioinnholdet ditt distribueres og hvilke grep NRK gjør for å ha bedre kontroll på og eierskap over eget innhold og publisering. Rossnes deler også hvilke bevegelser/trender NRK ser i distribusjon/formidling av radio og lyd. Hva skjedde med stemmestyrte enheter – og hva vil skje med radiolyttingen når stadig flere biler knyttes til internett?

Marit Rossnes
15:30 - 16:15 Sal A - Parallell

Dataangrep kan ramme alle – men hvordan møte trusselen?

Bare de siste årene har vi sett en rekke eksempler på virksomheter som har blitt utsatt for dataangrep. Nylig ble en også en lokalradio offer for et løsepengevirus som krypterte både lyd- ogdokumentfiler Har du ikke tenkt på datasikkerhet før, bør du gjøre det nå - uansett hvor liten bedriften din er. Det er ikke lenger et spørsmål om din virksomhet vil bli utsatt for et datainnbrudd, men når. Stadig flere av funksjonene i bedriftene vi jobber i kobles til nett, og gjør oss mer sårbare for digitale angrep. Det har aldri vært viktigere å ta de riktige forholdsreglene, også når det gjelder IT-sikkerheten i den enkelte bedrift. Fagdirektør, Roar Thon i Nasjonal sikkerhetsmyndighet kommer til Hamar for gi oss et innblikk i digitale sikkerhetsutfordringer og samtidig gi nyttige råd for hvordan din virksomhet kan øke sin motstandsdyktighet mot datakriminalitet.

Roar Thon
15:30 - 16:15 SAL B - Parallell

Radioplayer - bransjens eget verktøy for radiodistribusjon

Radioplayer blir et stadig viktigere distribusjonsverktøy for norske lokalradioer. Plattformen eies av radiobransjen selv og samler lokale og nasjonale radiokanaler på ett sted. Jobb nummer en for Radioplayer er å sikre radioens posisjon i nye biler, hvor dens tradisjonelle rolle utfordres med inntreden av internett og store skjermer. Men Radioplayer tilbyr også tjenester direkte til publikum på andre plattformer der enkeltkanaler kan ha utfordringer med å komme inn eller hvor kostnadene blir for omfattende. Dette inkluderer smarthøyttalere, smart-TV, mobilapper, webspillere, med mer. Hør Ole Jørgen Torvmark, Head of Products, Radioplayer Worldwide fortelle om siste nytt fra Radioplayer.

Ole Jørgen Torvmark
16:30 - 17:15 SAL B - Plenum

Om korrekt bruk av ID-koder og status for lokal-DAB

Digitaliseringen av lokalradio er godt i gang og foregår samtidig på flere arenaer. Den viktigste er selvsagt overgangen til en ny digital radiostandard, men også internett blir en stadig viktigere plattform for radiodistribusjon. For å kunne oppnå sømløse overganger mellom FM/DAB og IP-baserte plattformer eksempelvis i bil, er man avhengig av riktig oppsatt ID-kode og at denne er knyttet til programvirksomheten. I denne sesjonen hører du mer om nye retningslinjer for forvalting av ID-koder og viktigheten av å ha korrekt kodeoppsett. Du får også oppdatert status for lokal DAB-utbygging. Sesjonen er ved Øystein Torsøe Karlsen og Morten Byberg, som begge arbeider som senioringeniører i spektrumavdelingen hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Det åpnes for spørsmål fra salen ved slutten av sesjonen.

Morten Byberg
Øystein Torsøe Karlsen
20:00 - 22:30 Restaurant

Fellesmiddag

To-retters fellesmiddag som serveres i hotellets restaurant. Dette måltidet er ikke inkludert i pakkeprisen og må bestilles som tilvalg.

  • Date : 23. mars 2023 - 26. mars 2023
  • Time : 11:00 - 12:00 (UTC)
  • Reg. Deadline : 17. mars 2023 00:00

Registration Deadline Expired!!

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.