Fagprogram
Tidsskjema

Fagprogram for landskonferansen 2019. Klikk på den enkelte sesjon for utvidet informasjon. Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Fredag
5. april 2019
Lørdag
6. april 2019
11:00 - 12:45
Registrering, mingling og utstillerbesøk
Registrering for deltakere, gjester og andre med utlevering av adgangskort og informasjonsmateriell.
12:45 - 12:50
Offisiell åpning av landskonferansen
Leder i programkomiteen, Thor Magnar Thorsen fra Radio 102 ønsker velkommen og åpner den 36. landssamlingen og den 15. landskonferansen i rekken.
12:50 - 13:20
Lokalradios rolle når krisen inntreffer
NRK og lokalradio har hatt en samarbeidsavtale om kriseberedskap siden nittitallet. Hensikten med avtalen er å nå ut til flest mulig lyttere ved en lokal eller en nasjonal krise. Lokalradio har fungert som en viktig informasjonsressurs ved lokale beredskapshendelser de seneste årene. Men hvor godt forberedt er vi til å iverksette denne avtalen, når krisen inntreffer og hvilken rolle har radioen i den lokale og nasjonale beredskapen? Sesjon ved Sikkerhetssjef i NRK, Øyvind Vasaasen.
13:20 - 13:45
Status for lokalradio og veien videre
Åpningstale ved styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Aslak Sommerfelt Skretting
14:00 - 15:00
Paneldebatt om lokalradios rolle i fremtidens mediebilde
Mediepolitisk debatt om lokalradiobransjens fremtidige rammevilkår. Foreløpig bekreftede paneldeltakere er Tage Pettersen fra Høyre, Morten Wold fra Fremskrittspartiet, Freddy André Øvstegård fra SV, Åslaug Sem-Jacobsen fra Senterpartiet, Petter N. Toldnæs fra Venstre og Trond Giske fra Arbeiderpartiet (bildet). Debattleder er Åsmund Prytz
15:30 - 16:00
Hvor står lokalradio i Norge i dag?
Knut-Arne Futsæter i Kantar Media går gjennom medieutviklingen med fokus på lokalradio, og forventninger til mediemarkedet i tiden fremover. Han presenterer også analyser av tilgang og bruk av smarthøytalere.
16:15 - 17:00
Stemmestyring og smarthøyttalere, hva er greia?
Den tenker selv, hører alt og er på vei inn i norske hjem. Stemmestyrte assistenter er utviklet for å gjøre teknologi enklere og mer brukervennlig. Men hvor viktig blir stemmestyring og hvordan vil vil slike assistenter revolusjonere folks hverdag. Hvor er teknologien nå og hvor skal vi? Teknolog, Hans-Petter Nygård-Hansen gir deg svarene.
17:15 - 18.00
Enkle grep til flere og bedre ideer på kortere tid!
Kreativ radioreklame selger bedre, og er mer underholde for lytterne. Men hvordan skal vi i hektisk hverdag finne tid til å komme frem til disse ideene? Stig Hjerkinn Haug i Stig og Stein AS, har en fortid som radioreklameprodusent, og har noen tusen radioreklamekampanjer på samvittigheten. Stig gir oss noen refleksjoner på hva som hemmer og fremmer kreativitet og noen enkle, effektive teknikker til hvordan vi kan finne flere og bedre ideer på kortere tid.
20:00 - 22:30
Fellesmiddag og sosialisering
To-retters middag servert i hotellets restaurant. NB! Ikke inkludert i deltakeravgift. Egen påmelding
09:15 - 09:45
Smarthøytalere - ny framtid for radio og lyd?
Hvor viktig blir smarthøyttalere for radiomediet og hvordan kan lokalradio nyttiggjøre seg denne plattformen? Fagsesjon ved digitaldirektør i P4, Rune Hafskjær.
10.00 - 10.30
Få hjelp til å øke omsetningen
I 2018 solgte Radio Metro radioreklame på vegne av andre lokalradioer for mer enn 1,6 mill kr. Radio Metro selger både FM-samkjøringen og individuelle lokalradiostasjoner til mediebyråene og store nasjonale annonsører. I dette foredraget får du vite mer om utviklingen i markedet, og hva som skal til for at Radio Metro skal inkludere din radiostasjon i sitt salgsarbeid. Fagsesjon ved salgs- og markedssjef i Radio Metro, Hilde Apneseth.
10.00 - 10.30
Nettverksbasert lyd på full fart inn i radiostudioene
Færre ledninger, høyere grad av fleksibilitet og mange flere lydkanaler i en og samme ledning er blant de største fordelene. Men er det problemfritt, og er det sikkert? Og hvor vanskelig er det å installere? I denne sesjonen ved Ketil Morstøl i Soundware forklares grunnprinsippene på en enkel og lettfattelig måte, og vi går også gjennom forutsetninger for en problemfri installasjon og hvilke fallgruver man bør være klar over på forhånd.
10:45 - 11:15
Hei, Google, Alexa og Siri; hva er Radioplayer?
Radioplayer Worldwide arbeider for å utvikle og styrke radioens posisjon på IP-baserte plattformer slik at den kan opprettholde sin dominans i et stadig mer konkurranseutsatt underholdningsmarked. Lawrence Galkoff, CEO i selskapet og Ole Jørgen Torvmark som leder i det nye bransjesamarbeidet, Norsk Radio, vil i denne sesjonen presentere Radioplayer.
11:30 - 12:00
GDPR – hvordan angår det lokalradio?
Hvordan påvirker den nye personvernforordningen (GDPR) lokalradio og hva er konsekvensene av å ikke følge påbudet. Advokat Jeppe Songe-Mæller i Advokatfirmaet Schjødt gir en lettfattelig oversikt over de mest sentrale kravene i forordningen inkludert praktiske tips for hvordan medlemmene kan innrette virksomheten etter loven.
12:15 - 13:00
Hva betyr endrede bingoforskrifter for radiobingo?
Tidlig i 2019 vedtas en revidert bingoforskrift. Flere av justeringene i forskriften vil både direkte og indirekte berøre lokalradioene som avvikler radiobingo. Lotteritilsynet kommer til Gardermoen for å presentere endringene og svare på spørsmål fra bransjen. Fagsesjon ved seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Tore Bell.
12:15 - 13:00
Tekst for deg som lever av stemmen
Hvordan fenger du lytterne med én gang? Hvilke ord skal bruke, hvordan skal du trekke med deg lytterne videre? Dette foredraget gir deg en mengde praktiske tips for å skrive manus slik at du får og holder på oppmerksomheten - enten du skriver for å bli lyttet på, eller skal selge til kunder. Sesjon ved Norges eneste tekstdoktor, Christine Calvert
13:00 - 14:00
Lunsj
Lunsj serveres i hotellets restaurant
14:00 - 14:30
Tilstand og prognoser for det norske reklamemarkedet
Camilla Minnhagen er senioranalytiker i IRM, som måler reklamemarkedets utvikling både i Norge og Sverige. Hun vil i denne sesjonen presentere tilstanden for det norske reklamemarkedet med fokus på radio, sette utviklingen i ett skandinavisk og internasjonalt perspektiv samt gi prognoser for fremtidens kommersielle mediemarked.
14:00 - 14:30
Ny støtteordning for lokalradio
Små og lokale medier skal prioriteres i den nye innovasjons- og utviklingsstøtteordningen som ble etablert i 2018 og som forvaltes av Medietilsynet. Leder av ordningens fagutvalg, Jens Barland tar for seg hvilke typer tiltak som anses støtteberettiget innenfor formålet. Du vil også få søknadstips og informasjon om utlysning, søknadsbehandling og tildeling.
14:45 - 15:30
Oppdatering og informasjon fra Medietilsynet
Medietilsynet har i 2018 fornyet sin strategi og gjort organisatoriske omstillinger. Direktør Mari Velsand forteller om endringene. Hun orienterer også om oppdraget Medietilsynet har fått med å kartlegge grunnlaget for eventuell forlengelse av lokalradio på FM etter 2021, og andre aktuelle lokalradio-saker.
15:45 - 16:30
Oppdatering og informasjon fra Nkom
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet presenterer status for og de viktigste utfordringene ved utbygging av lokal-DAB. De vil også orientere om status for Riksblokk 2 og hvordan ressursen skal forvaltes for fremtiden. Det åpnes for spørsmål fra salen. Sesjon ved sjefingeniør Pia Braadland (bildet) og overingeniør Øystein Karlsen fra spektrumsavdelingen i Nkom.
16:30 - 17:00
Utstillerpresentasjoner
Våre utstillere presenterer det siste innen kringkastingstekologi og andre produkter og tjenester som er relevante for lokalradiobransjen. Underveis i sesjonen er det trekning av en lisens på mAirlist playout software (Avviklingsprogram for radio) til en verdi av 9500,- kroner. Premien leveres av Soundware Norge. Det trekkes også en lydpakke bestående av Scarlett 2i2 lydkort, kondensatormikrofon, mikrofonkabel, hodetelefon og Pro Tools. Denne premien er levert av Lydrommet AS. Vinnere må være til stede for å erverve premie.
18:30 - 20:15
Aperitiff/Vorspiel
Konferansedeltakerne møtes til en sosial sammenkomst og mingling før festmiddag. Utdelte bonger kan veksles inn i mineralvann, øl eller vin etter eget ønske.
19:00 - 19:30
Bokbad: Thor Viksveen om boka, «DAB – utdatert før det er oppdatert?»
Ansvarlig redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan i samtale med Thor Viksveen om utgivelsen av boken «DAB – utdatert før det er oppdatert?». Thor Viksveen er journalist, redaktør og forfatter. I 2018 ga han ut en bok om innføringen av DAB i Norge, hvor han har rettet et kritisk søkeblikk på prosessen som førte til at rikskanalene slukket sine FM-sendere i Norge.
19:45 - 20.15
Lokalradioquizzen
Som oppladning til fesmiddagen kniver lokalradioene om flotte premier samt heder og ære i en uhøytidelig kunnskapskonkurranse. Premier til lagene som kommer på de tre første plassene. Quizmaster: Eivind Kallevik fra Radio 102.
20:15 - 00:00
Festmiddag
Festmiddag med prisutdelinger og quiz. Pent antrekk. Toastmaster: Ronny Bergersen
21:30 - 21:45
Minikonsert med Asle Beck
Asle Beck har siden gjennombruddet i 2008 med platen ”Tanker fra i går” blitt en meget populær og etterspurt artist. og med radioslagere som bl.a. Skur 55, Varme Vinder, Finnmark og Grünerløkka har Beck gitt det norske folk herlige popviser med norske tekster som vi alle synger eller nynner med på. Låtene til Asle Beck har på noen få år over fire millioner nedlastinger, lyttinger og views på Spotify, iTunes og YouTube, noe som er helt fantastiske resultater for en norsk artist.