Praktisk informasjon

Norsk Lokalradioforbunds landskonferanse 2024

Styret og administrasjonen ønsker deltakere, gjester, sponsorer, foredragsholdere og andre bidragsytere hjertelig velkommen til den 40. landskonferansen i regi av Norsk Lokalradioforbund.

Konferansehotell

Årets landskonferanse avvikles på Quality Expo Fornebu som er et av Norges største konferansehotell med møtefasiliteter for opptil 1000 personer.

Adresse: Snarøyveien 20, 1360 Fornebu

Konferanseavvikling og registrering

Det faglige programmet starter klokken 11.00 på torsdag og lørdag. Fredagen avvikles de første sesjoner klokken 10.30. Det avvikles parallelle sesjoner gjennom store deler av dagen, alle dager. For første gang på flere år blir det i år arrangert flere workshops, der konferansedeltakerne kan dykke dypere inn i ulike relevante radioemner. Konferansesalene er merket SAL A (hovedsalen) og SAL B i programmet og ligger i tilknytning til hverandre. Workshops arrangeres i SAL C. Utstillingshallen åpner klokken 10.00 alle dager.

Plankart konferanseområde

Alle konferansedeltakere må registrere seg hos Norsk Lokalradioforbund ved ankomst. Registreringen foregår i tilknytning til hotellets resepsjon og er åpen hver dag.

Ved registrering får deltakerne utdelt en konferansemappe med praktisk informasjon, konferansemagasin og et adgangskort. Kortet må deltakeren bære på seg under hele konferansen, da det blant annet fungerer som ad­gangstegn for fagkonferanse og enkelte måltider. Inkludert i konferanseavgiften er kaffepakke og forfriskninger samt lunsj alle dager. Kaffe og forfriskninger serveres inne i utstillerhallen, mens lunsj serveres i hotellets restaurrant.

I lommen for adgangskortet ligger billetter til fellesmiddag på torsdag og fredag samt festmiddag på lørdag for de deltakere som har bestilt dette. Fellesmiddag serveres i hotellets restaurant, mens festmiddagen holdes i eget lokale.

Åpningstid registrering

Torsdag 14. mars 09:00 - 13:00
Fredag 15. mars 09:00 - 13:00
Lørdag 16. mars 10:00 - 10:30

Meld deg på workshops - begrenset antall plasser

For første gang på flere år blir det i år avviklet flere workshops, der konferansedeltakerne kan dykke dypere inn i ulike relevante radioemner. Disse sesjonene er gratis, men det er begrenset antall plasser, så det kan være lurt å være tidlig ute for å sikre seg plass. For å kunne delta på workshops, må du ha gyldig billett som deltaker på fagkonferanse.

Fagprogram og sesjoner

Norsk lokalradioforbund kan love et omfangsrikt og spennende fagprogram, når lokalradiobransjen møtes på Fornebu 14. til 17. mars 2024. Programkomiteens oppgave er å forme et program som favner bredt og som vil  gi deltakerne ny kompetanse, praktiske tips og friske ideer som kan løfte lokalradio inn i framtiden.

På konferansen kan du velge mellom mer enn 27 plenumsforedrag og flere parallelle praktiske fagseksjoner. Digitalisering og kunstig intelligens er konferansens hovedtema, men det blir også faglige oppdateringer innen journalistikk, medieetikk, rammevilkår, lytterstatistikk, opphavsrettigheter og mye mer. Konferansen er interessant og gir påfyll uansett hvilken rolle du har i din lokalradio; journalist, programleder, radiotekniker, selger, markedspersonell, frivillig eller radioleder.

Programkomiteen består av Pål Lomeland og Eivind Engberg fra administrasjonen i forbundet. Med seg har de komitéleder Thor Magnar Thorsen fra Radio 102, Ragnhild Kristine Vartdal Espelund fra Radio Sunnmøre og Bjørn Ivar Holter-Nilsen fra Radio Metro. Det sosiale programmet formes av vertsradioen som dette året er Radio Latin-Amerika.

Vi gjør oppmerksom på at endringer i program og tidsplan kan forekomme.

Se årets faglige program

Vi har i år utvidet konferansen til å spenne over flere fagspor, slik at det faglige innholdet blir mer relevant for alle deltakere, uavhengig av rolle i radiostasjonen. På denne måten får deltakerne større valgmuligheter og dermed kunne dypere inn i emnene som oppleves som mest interessante.

Utstillere og sponsorer

Som alltid er våre samarbeidspartnere som representerer et utvalg av de viktigste aktørene innen relevante bransjer for norsk lokalradiodrift en viktig og naturlig del av samlingene. Foruten det offisielle fagprogrammet og mingling med gode radiokolleger, er konferansen også en fin og viktig arena for å holde seg oppdatert på den siste teknologiske utviklingen.

Til konferansen kommer utstillere fra både USA, Italia, Frankrike, England, Sverige og Norge. I tillegg til utstillerne har vi også en rekke lojale og faste sponsorer og samarbeidspartnere som ikke vil være til stede med egen utstilling, men som tilbyr kringkastingsutstyr og tjenester som er relevante for din lokalradiodrift.

Vi oppfordrer alle konferansedeltakere til å besøke våre utstillere i ledige pauser. Leverandørene vil vise frem siste nyheter innen kringkastingsutstyr i tillegg til innovative digitale løsninger, plattformer og verktøy som kan bidra til en mer effektiv radioproduksjon og som hjelpe lokalradioene å ta nye steg inn i fremtiden.

Det blir i år et eget utstillingsområde på over 100 kvadratmeter. Området er plassert like utenfor konferansesalene.

Åpningstider utstillingsområde
Utstillingen vil være bemannet fra klokken 10.00 hver dag, torsdag til lørdag.

Torsdag 14. mars 10:00 - 18:00
Fredag 15. mars 10:00 - 18:00
Lørdag 16. mars 10:00 - 16:00

Spørsmål og svar

Lurer du på noe om den kommende konferansen? Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om arrangementet

Måltider og sosialt program

For mange er den uformelle praten utenfor det offisielle programmet den viktigste grunnen til å delta på konferansen år etter år. Til landskonferansen kommer radiomedarbeidere fra store deler av landet for å dele erfaringer og praktiske tips. Her kan du knytte nye kontakter, få gode ideer og etter tre dager reise hjem til dine kolleger med ny inspirasjon og kunnskap. Det legges opp til flere pauser mellom sesjonen for å gi deltakerne mulighet til å mingle.

På konferansen møter du også representanter for myndighetene, forvaltningsorgan og andre organisasjoner og sammenslutninger som den norske lokalradiobransjen forholder seg til i det daglige.

Frokost er inkludert i overnattingen. Det serveres lunsjbuffet hver dag torsdag til lørdag. Denne serveres i restauranten, men til ulike tider, så sjekk programmet for oppdaterte tidspunkter.

Fellesmiddag
Fellesmiddagen på torsdag og fredag starter klokken 20.00 og serveres i hotellets restaurant. Det gjøres oppmerksom på at middag på torsdag og fredag ikke er inkludert i deltakerprisen og må kjøpes separat. De som har kjøpt billett til fellesmiddagen vil finne denne i lommen for deltakerbeviset. Billetten må medbringes til måltidet.

Etter fellesmiddagen på torsdag samles vi til forfriskninger og sosialt lag i hotellbaren, der det vil bli live-musikk med Frode Stian Andersen og Rolf-Eilert Johansen. Det blir også en åpen mikrofon-seanse der deltakerne inviteres til å bidra med musikalsk underholdning.

Festmiddag
Vi avslutter årets landskonferanse forrykende med treretters festmiddag, underholdning og prisutdelinger. På vei inn i festsalen kan du foreviges foran fotoveggen sammen med dine kolleger. Pent antrekk. Toastmaster er Niklas Silseth Baarli som er en norsk programleder i radio og TV. Han arbeider i dag som programleder på frokostshowet på radiokanalen P5 Hits og i TV2 som programleder for “Farmen”.

Program festmiddag

Aperitiff 19:00 - 19:45
Lokalradioquizzen 19:45 - 20:15
Festmiddag 20:15 - 00:00

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.