Fagprogram
Tidsskjema

Programmet oppdateres fortløpende. Vi gjør oppmerksom på at endringer i program og tidsplan kan forekomme.

Torsdag
10. mars 2022
Fredag
11. mars 2022
Lørdag
12. mars 2022
09:00 - 10:55
Registrering, mingling og utstillerbesøk
Registrering for deltakere, gjester og andre med utlevering av adgangskort og informasjonsmateriell. Vi oppfordrer også konferansedeltakerne til å besøke våre utstillere i tiden frem til konferansestart.
10:55 - 11:00
Velkommen til fagdag
Leder av programkomiteen, Thor Magnar Thorsen ønsker deltakerne velkommen til fagdag.
11:00 - 11:30
NRK: Ønsker tettere samarbeid med lokalradio
Sesjonsbeskrivelse kommer.

Sesjonen er ved Hege Iren Frantzen, redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK

11:45 - 12:30
Hvordan skal radio møte fremtiden og hva betyr innføringen av 5G?
Måten vi bruker medier på, endrer seg. Publikum benytter i økende grad personlige enheter som PC-er, smarttelefoner, nettbrett og Internett for å konsumere medietjenester. Lineær radiolytting holder seg fremdeles relativt stabilt, men on-demand-tjenester øker i popularitet og konkurransen fra nye plattformer eskalerer høyt tempo. Hvordan skal radio tilpasse seg disse endringene? Når innhenter fremtiden lineær radio på FM og DAB og hvilke muligheter gir 5G for radiodistribusjon? Sesjon ved Bjarne André Myklebust, distribusjonssjef i NRK.
12:45 - 13:30
Oppdatering og informasjon fra Medietilsynet
Sesjonsbeskrivelse kommer. Sesjonen er ved direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.
13:30 - 14:00
Enkel servering og utstillerbesøk
Servering av enkel lunsj. Baguette, wraps eller lignende. Serveres i mingleområdet. Bruk gjerne pausen til å besøke våre utstillere og samarbeidspartnere.
14:00 - 14:30
Hvor står lokalradio i Norge i dag?
Forskningssjef Knut-Arne Futsæter i Kantar Media går gjennom medietrender og deler sine forventninger til mediemarkedet i tiden fremover. Sesjonen vil ha et spesielt fokus på lokalradio, der en presentasjon av de sist oppdaterte tallene for lokalradiobransjen er selvsagt.
14:30 - 14:45
Utstillerpresentasjon
Våre utstillere og samarbeidspartnere som presenterer det siste innen kringkastingstekologi og andre produkter og tjenester som er relevante for lokalradiobransjen
15:00- 15:30
Reklame, spons og produktplassering – Hva er egentlig lov?
Hva er lov, hva er forbudt og hvor går grensene? Medietilsynet går nærmere inn på reklame- og sponse-regler som gjelder for radio. Det blir også en gjennomgang av den siste tids lovendringer som blant annet åpner for for produktplassering på radio, og hvilke muligheter og utfordringer dette vil kunne gi. Sesjon ved Lars Erik Krogsrud, seniorrådgiver i Medietilsynet.
15:00 - 15:30
OnePlay – Digital underholdning møter tradisjonell radio
Hvordan kan digitalisering og gamification være relevant for norske lokalradioer? Kreativ Leder i Metro Sounds, Jan Ivar Wolstad tar deg med på en digital reise for å vise at fremtidens radio ikke er avhengig av tradisjonelle kringkastingsplattformer. Det er blitt sagt at hver dag dør en analog radiolytter, og en ny digital bruker blir født. Lytting til det klassiske radioapparatet er kanskje på vikende fromt, men LYD er så absolutt ikke dødt! Det handler om å forberede overgangen til digitale tjenester, og ta kontroll over lytterne dine før det er for sent.
15:45 - 16:15
Radioplayer vokser, oppdaterer brukergrensesnittet og får nye funksjoner!
Radioplayer lanseres i stadig flere land, samtidig som tilbudet til både lyttere og radiokanaler utvides og forbedres. Stikkord er blant annet ny apper, flere biler og mer podkast. Bli oppdatert på den siste utviklingen i radiobransjens egen IP-radio tjeneste i Norge og internasjonalt. Sesjon ved Ole Jørgen Torvmark, Country Manager, Radioplayer Norge og Head of Products, Radioplayer Worldwide.
15:45 - 16:15
Virtuelt studio – hvordan lage radio i skyen
Sesjonsbeskrivelse kommer
16:30 - 17:15
Oppdatering og informasjon fra NKOM
Informasjon om sesjonen kommer .....
20:00 - 22:30
Fellesmiddag
To-rettes middag som serveres i hotellets restaurant, Longhorn. Merk at måltidet ikke er inkludert i konferansepakkene og må kjøpes separat ved bestilling.
09:00 - 10:55
Registrering, mingling og utstillerbesøk
Registrering for deltakere, gjester og andre med utlevering av adgangskort og informasjonsmateriell. Vi oppfordrer også konferansedeltakerne til å besøke våre utstillere i tiden frem til konferansestart.
10.55 - 11:00
Offisiell åpning av landsmøtet 2020
Leder i programkomiteen, Thor Magnar Thorsen fra Radio 102 ønsker velkommen og åpner den 38. landssamlingen og det 23. landsmøtet i rekken.
11:00 - 11.20
Tale til lokalradiobransjen
Informasjon om sesjonen kommer .....
11:20 - 11:45
Status for lokalradio og tanker om fremtiden
Åpningstale ved styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Aslak Sommerfelt Skretting
12:00 - 13:00
Paneldebatt: Lokalradio, et betydningsfullt - men oversett medie?
Viktigheten av å opprettholde lokale medier som lim og lupe i lokalsamfunnene, er løftet frem gang på gang i den offentlige mediedebatten. Politikerne har ved flere anledninger forbarmet seg over de små og sårbare lokalavisene og sørget for skikkelige løft med nye støtteordninger og økning i produksjonstilskuddet. Lokalradioene på sin side er tilgodesett med reduksjoner i offentlige redaksjonelle tilskudd. Hvorfor prioriteres avisene, når det kommer til mediestøtte og hva er grunnlaget for å fortsette forskjellsbehandlingen avis og radio, når det gjelder offentlige tilskuddsordninger? Debatt om mediestøtte og rammevilkår.

Foreløpig bekreftede paneldeltakere: Mari Velsand som er direktør i Medietilsynet,

13:00 - 13:30
Enkel servering og utstillerbesøk
Servering av enkel lunsj. Baguette, wraps eller lignende. Serveres i mingleområdet. Bruk gjerne pausen til å besøke våre utstillere og samarbeidspartnere.
13:30 - 14:00
Hvordan lykkes med podkast?
Vi er i lydens gullalder. Stadig flere nordmenn bruker tid på lyd. Radiomarkedet er stort og vitalt, samtidig er podkast på rakettfart inn i livene våre. Hvor viktig er podkast blitt for NRK Radio, og hvordan arbeider statskanalen med valgbar lyd? Hva kjennetegner en god podkast og hvordan lage en podkast som er verdt å lytte til? Svarene får vi fra podkastsjef i NRK, Petter Sommer som deler sine beste råd med deg som allerede lager eller planlegger å starte med podkast.
14:00 - 14:15
Utstillerpresentasjon
Våre utstillere og samarbeidspartnere som presenterer det siste innen kringkastingstekologi og andre produkter og tjenester som er relevante for lokalradiobransjen
14:30 - 15:15
Falske nyheter og deep fakes - nå og i fremtiden
Hvordan leser vi nyheter i dag og hvordan forholder vi oss til fakta, sannhet og usannhet? Denne sesjonen beskriver hva falske nyheter er, og hvordan og hvorfor disse spres i sosiale medier, samt hvordan falske nyheter påvirker samfunnet. Du møter også neste nivå av falske nyheter, video- og lydklipp der personer ser ut til å si noe de egentlig aldri har sagt. Petter Bae Brandtzæg som er førsteamanuensis ved UiO og sjefsforsker ved SINTEF Digital.
15:30 - 16:15
Skap deg en bedre arbeidsdag
Erik Hanøy har jobbet i mediebransjen i over 25 år. I dette foredraget gir han deg de beste tips til hvordan du selv kan skape deg en bedre arbeidsdag. Bli med på en festforestilling med faglig innhold du sent vil glemme.
20:00 - 22:30
Fellesmiddag
To-rettes middag som serveres i sal B. Det blir informasjon om endringer i Radiodager og Prix Radio i løpet av måltidet. Merk at måltidet ikke er inkludert i konferansepakkene og må kjøpes separat ved bestilling.
09:00 - 09:45
Sesjon 16
Informasjon om sesjonen kommer .....
10:00 - 10:45
Sesjon 17
Informasjon om sesjonen kommer .....
10:00 - 10:45
Sesjon 18
Informasjon om sesjonen kommer .....
11:00 - 11:45
Lydbranding og merkevarebygging i radio
Informasjon om sesjonen kommer .....
Sesjonen er ved Stian Eliassen (Bildet), programsjef i Radio Rock og Christer Johan Pettersen-Dahl, redaksjonsleder i NRK P3 og mP3.
11:00 - 11:45
Hvordan kan endringer i lov om pengespill påvirke radiobingo?
Det foregår en omfattende revisjon av regelverket på spillfeltet. Det kan som følge av dette også komme endringer forskriften som regulerer bingo. Dette og en rekke andre sentrale spørsmål om radiobingo vil seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Tore Bell ta opp i denne sesjonen. Det åpnes for spørsmål fra salen i slutten av sesjonen.
12:00 - 12:30
Hvordan tjene penger på podkast?
Podimo og Schibsteds Podme kjøper ut de store podcaststjernene fra NRK, og legger innholdet bak betalingsmur. Det investeres mye penger i kampen om lytternes oppmerksomhet. Det finnes en podcast om absolutt alt og mindre aktører forsvinner som oftest i mengden. Alle som har prøvd å lage Podcast vet at det er vanskelig å komme opp på et nivå der man kan selge reklame på antall lyttere. Metro Sounds har produsert Branded Podcasts på vegne av sine kunder siden 2019. Våren 2022 har Metro tatt konseptet ett stort skritt videre med lanseringen av podcastbyrået Gjenklang. Branded Podcast kan bli en suksess tross moderate lyttertall og lav kjendisfaktor. Sesjon ved daglig leder i Metro Sounds, Hilde Apneseth.
12:00 - 12:30
Sesjon 22
Informasjon om sesjonen kommer .....
12:30 - 13:30
Lunsj
Felles lunsj serveres i hotellets restaurant, Longhorn
13:30 - 14:15
Radiokampanjer og promoaktiviteter som virker
Et av nøkkelelementene for å lykkes på radio er å skape unike, rare kampanjer og aktiviteter som engasjerer lyttere samtidig som de er attraktive for eventuelle annonsører. I denne sesjonen viser prosjektredaktør i P4, Morten Scott Janssen eksempler på noen av de beste lytteraktivitetene – fra inn- og utland, som har skapt energi, entusiasme og blitt en «snakkis» blant folk. Til stor inspirasjon for både kommersielle og ikke-kommersielle lokalradioer.
13:30 - 14:15
Sesjon 24
Informasjon om sesjonen kommer .....
14:15 - 14:45
Landsmøteregistrering og utdeling av stemmeskilt
Landsmøtedelegatene må registrere seg og få tildelt stemmeskilt. Vi oppfordrer også til å besøke våre utstillere i pausen frem til landsmøtet starter.
14:45 - 15:45
Landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund 2022 - Del 1
Landsmøteforhandlinger 2022. Saksdokumentene og innstillingen fra valgkomiteen skal være sendt ut til medlemmene minst tre uker før Landsmøtet.
16:00 - 17:30
Landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund 2022 - Del 2
Landsmøteforhandlinger 2022. Saksdokumentene og innstillingen fra valgkomiteen skal være sendt ut til medlemmene minst tre uker før Landsmøtet. Avslutningstidspunktet kan bli forskjøvet.
19:00 - 19:45
Aperitiff/Vorspiel
Konferansedeltakerne møtes til en sosial sammenkomst og mingling før festmiddag. Utdelte bonger kan veksles inn i mineralvann, øl eller vin etter eget ønske.
19:45 - 20:15
Radioquizzen
Som oppladning til fesmiddagen kniver lokalradioene om flotte premier samt heder og ære i en uhøytidelig kunnskapskonkurranse. Premier til lagene som kommer på de tre første plassene. Quizzen ledes med stødig hånd fra vår faste quizvert, Eivind Kallevik fra Radio 102.
20:15 - 00:00
Festmiddag
Mer informasjon kommer. Pent antrekk